top of page

Opleidingen

MSc (Hons) Integratieve Psychotherapie (2002)
Metanoia Institute , Londen (gevalideerd door Middlesex University)

 

Master Klinische Orthopedadogie (1990)
KULeuven 

 

 

Specialisaties

 

 

Interpersoonlijke neurobiologie met Dan Siegel (2020)
Mindsight Institute, Ca, VS

 

Gestalt Practioner in organisaties, EAGT (2021) 

 

Inspirerend Coachen: introductie, masterclass, train de trainer, coaching van groepen & teams  - Jef Clement (2014-2017)
Centre for self management, Brussel

 

Coaching-opleiding binnen het accredited coach training program van International Coach Federation (2013)
Coaching Square, Mortsel

 

Mindfulness Meditatie Teacher (2011)
Nangten Menlang, Buddhist Medical Center, Wenen, Oostenrijk

 

Specialisatie “Processing the body” (2006)
Instituut voor Communicatie, Kortrijk (in samenwerking met Gestalt International Study Center, USA)

 

Formation à l'écoute et à l'accompagnement des malades et des mourants (1993)
Centre de Formation à l'Ecoute du Malade, Brussel

Visum Klinisch Orthopedagoge: 295333

RIZIV-RIZIV nr: 7-1244-66-00

Houder van Europees certificaat voor psychotherapie

Houder van Europees Certificaat Integratieve Psychotherapie

UKCP geaccrediteerde psychotherapeut

Psychotherapie is de grote liefde in mijn leven.
 

Ik hou van mensen. Wat er tussen hen gebeurt, hoe een mens zich manifesteert in zijn meest eigen individualiteit via verbinding en connectie, dat is wat mij boeit. Hoe kan je dichter bij jezelf komen? Hoe kan je vanuit jouw eigenheid verbinding maken met anderen over de verschillen heen? Hoe kan je veerkrachtig in de wereld staan? Dit zijn essentiële vragen die de rode draad vormen in mijn praktijk. Ik nodig mensen en koppels graag uit om liefdevol in beweging te komen naar antwoorden op deze vragen, naar nieuwe manieren om hiermee actief te experimenteren. Zodat nieuwe wegen zich openen en er ruimte komt voor een vollere en meer vervullende manier van leven.
 

Mijn ruime praktijkervaring en brede kennis zet ik ook steeds meer in om collega psychotherapeuten te ondersteunen in hun werk. Hoe integreer je complementaire opleidingen of modellen? En hoe ga je om met lastige situaties of cliënten die je eigen 'knoppen' raken? In trainingen en supervisies begeleid ik collega therapeuten om krachtig in hun werk te staan.
 

Zelf blijf ik me ook ontwikkelen. Ik kan niet anders. Ik hunker naar verdieping en betekenisgeving' als therapeut én als mens. Ik blijf lezen, studeren en mezelf ontwikkelen. Interpersoonlijke Neurobiologie (Dan Siegel) is het model dat mij momenteel voornamelijk inspireert.
 

En uiteraard is er naast mijn werk nog veel dat me boeit en voedt. Beweging en voornamelijk dans (Open Floor en 5 ritmes) is een onuitputtelijke bron van vreugde en verbinding met Liefde in mijn leven. In Hoegaarden, waar ik woon, kan je me daarnaast ook regelmatig in de natuur terugvinden, in mijn tuin of al wandelend, lopend of fietsend door de velden. Ik trek graag ook verder weg om mijn nood aan avontuur te voeden, andere culturen te ontdekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Ook jou hoop ik op een dag op m’n pad te ontmoeten…

 

Liesbet (6 of 12).jpg

Te gast in de podcast Symfotrip: Luister hier
 

In onze podcastreeks Symfotrip nemen we je mee op muzikale reis door een werk dat binnenkort op het programma van Brussels Philharmonic staat. Host Jasper Croonen en een speciale gast verkennen samen de muziek en geven je handige tips om de noten te begrijpen. Deze keer duiken we in het Concerto voor Orkest van Béla Bartók, een vindingrijk parenspel, ook wel giuoco delle coppie genoemd.

Koppels en hun capriolen, daar kent relatietherapeut Liesbet Plissart natuurlijk heel wat van. De muziek ontdekt ze voor het eerst tijdens deze aflevering, met Jasper Croonen als gids door de indrukwekkende partituur. ​

IMG_20231228_134029_HDR.jpg
bottom of page