top of page

In psychotherapie help ik jou om stap voor stap terug connectie met jezelf te maken. Door nieuwe ervaringen en frisse inzichten zal je erin slagen om de verschillende aspecten van je persoonlijkheid beter te integreren zodat je jezelf meer heel zal voelen.

Het doel van psychotherapie is jouw (veer)kracht vergroten zodat je flexibel kan omgaan met de uitdagingen van het leven.
 

Meer over  Integratieve Psychotherapie:

Youtube
Wikipedia

Website

 

 

 

 

 

Afternoon Light

“What unites us as humans is not necessarily the visible and the tangible, but rather the invisible intangible dimension ‘between’ us”. 

 

Rich Hycner, Clinical Psychologist

Integrative psychotherapy

Ik bied ondersteuning aan die aspecten van je persoonlijkheid die zich verloren, klein en eenzaam voelen.

Ik geloof, stimuleer, daag en nodig je uit om voort te bouwen op die aspecten die sterk en solide aanvoelen.

Vanuit een integratieve holistische mensvisie  combineer ik in de sessies o.a. gesprek, experimenten, oefeningen gebaseerd op lichaamsgerichte psychotherapie, praktijken gericht op het trainen van je mind, en ademwerk. Steeds gebaseerd op de meest recente neurowetenschappelijke inzichten en steeds afgestemd op wat jouw persoonlijk proces het meest efficiënt kan ondersteunen.

Binnen de veiligheid van de helende therapeutische relatie ben ik aanwezig met focus op wat er zich in het hier en nu van de sessie aandient. Daarbij ben ik volledig present met alles wat ik ben, kan en weet, en vooreerst als medemens.​ Tot verandering beetje bij beetje zichtbaar wordt.

Wat brengt mensen tot psychotherapie?

 

"Mijn leven ziet er perfect uit, professioneel ben ik succesvol, mijn dagen zijn tot de nok toe gevuld, en toch voel ik me leeg en onvoldaan."
 

"Ik voel me vaak angstig. De wereld voelt als een gevaarlijke plek." 
 

"Ik weet niet hoe ik mijn behoeften in een relatie moet uiten. Het lijkt erop dat elke keer als ik dat doe, ik teleurgesteld, in de steek gelaten of afgewezen word."
 

"Ik doe zo mijn best om de beste versie van mezelf te zijn, maar diep vanbinnen voel ik me waardeloos."
 

"Ik voel me depressief en hopeloos. Verbinding maken met anderen, hoe doe je dat? Ik voel me zo alleen."
 

"Mensen zeggen me dat ik te emotioneel ben. Hoe kan ik mijn emoties beter reguleren, zodat ik mijn persoonlijke en professionele relaties niet in gevaar breng?"
 

"Ik draag het gewicht van een traumatisch verleden met me mee. Ik wil vrij zijn en mijn eigen leven leiden, vrij van deze pijn."

In psychotherapie help ik je om stap voor stap weer in contact te komen met jezelf.

bladeren

Praktisch

 

In de eerste sessie onderzoeken we wat jou in therapie brengt. Regelmatig evalueren we: zitten we op de goede weg? Of is een andere aanpak nodig?

 

Voor een individuele sessie zien we elkaar meestal wekelijks  gedurende 50 minuten en spreken we een vaste dag en tijd af.

Individuele sessie van 50 minuten:

o Brussel: €90

o Hoegaarden: €75

Ik werk met een glijdende schaal waardoor de diensten tegen verschillende prijzen kunnen worden aangeboden, afhankelijk van de situatie van de begunstigde. De betaling gebeurt aan het einde van de sessie met cash of per bank-app met een QR-code. Als deze tarieven voor u niet haalbaar zijn, kunnen we erover praten.

Liesbet (8 of 12).jpg
Couple Therapy

Botsen jullie op verschillen die onoverbrugbaar lijken: kinderwens, seksuele voorkeur en exclusiviteit? Voel je jezelf emotioneel afgesneden van je partner? Weten jullie niet hoe je om kan gaan met het 'anders zijn’ van elkaar? Hebben jullie steeds ruzie over dezelfde thema’s? Loopt de communicatie stroef en stram?

 

Dit zijn allemaal verschillende uitingen van een verbroken emotionele verbinding. Eigenlijk zijn partners op zoek naar een antwoord op vragen als: ’Ben ik veilig bij jou?' ‘Kan ik op jou rekenen?’ 'Zal je er zijn wanneer ik  je nodig heb?' ’'Ben ik belangrijk voor jou?’ ‘Waardeer je me?’' Mag ik werkelijk zijn wie ik ben?'

​In de relatie-therapie help ik jullie om opnieuw deze verbinding te vinden. Ik houd jullie een spiegel voor en sta jullie bij om vanuit authenticiteit connectie te maken. Ik richt me steeds op wat er tussen jullie gebeurt. In deze tussenruimte schuilt het potentieel tot verandering.


Ik ben gespecialiseerd in het werken met interculturele koppels. De sessies kunnen meertalig plaatsvinden (NL, ENG, FR), waardoor ieder in z'n eigen moedertaal kan spreken.  

Praktisch

In de eerste sessie onderzoeken we wat jou in therapie brengt. Regelmatig evalueren we: zitten we op de goede weg? Of is een andere aanpak nodig?

 

Relatietherapie van 1,5 uur:
 

Ik werk met een glijdende schaal waardoor de diensten tegen verschillende prijzen kunnen worden aangeboden, afhankelijk van de situatie van de begunstigde. De betaling gebeurt aan het einde van de sessie met cash of per bank-app met een QR-code.

 

Als deze tarieven voor u niet haalbaar zijn, kunnen we erover praten.

Couple Support Group

Groepsaanbod voor koppels
Verdiep samen  jullie relatie

Het groepsaanbod voor koppels biedt een bijzondere gelegenheid om samen jullie emotionele band te verdiepen en te helen. Ontdek de talloze voordelen van groepstherapie en deel deze reis met andere koppels die ook streven naar een sterke en liefdevolle relatie.

Wat je zal leren in deze bijeenkomsten:

- Ontdek de krachtbronnen van je relatie

- Begrijp het belang van affectieve/emotionele veiligheid in je relatie

- Herken de patronen waar je als koppel in vastloopt

- Leer goed en veilig omgaan met conflicten

- Ontdek hoe je dieper in verbinding kunt gaan met jezelf en met je partner

- Krijg handvaten en praktische tools gebaseerd op het meest recente neurobiologisch onderzoek en hechtingstheorie

- Herontdek jullie enthousiasme om samen van het leven te genieten

Wat biedt dit groepsaanbod voor koppels?

1. Een veilige ruimte voor groei: Ontdek jullie unieke relatiedynamiek in een omgeving waar veiligheid centraal staat. Verwerf nieuwe vaardigheden die je communicatie verrijken en een diepe verbinding bevorderen.

2. Een ondersteunende gemeenschap: Werk samen met koppels die vergelijkbare uitdagingen ervaren. De ondersteuning van de groep helpt om inventieve en verfrissende strategieën te verkennen waardoor vitaliteit terugkeert in jullie relatie.

3. Mini-workshops en interactie: Elke sessie is als een mini-workshop met een centraal thema. Er is volop ruimte om ervaringen te delen en samen actief aan de slag te gaan.

4. Professionele begeleiding: Onder leiding van een ervaren relatietherapeut krijgen jullie deskundige begeleiding en waardevolle tools voor groei en heling.

 

Praktische details:

Locatie: Laat je onderdompelen in de rust van Hoegaarden, op slechts 30 minuten rijden van Brussel, in een sfeervolle Yurt.

Data en tijden: VOLGENDE GROEP START SEPTEMBER 2024 - neem contact op met mij voor verdere details

Budget: €585 per koppel, te betalen voor de eerste sessie.

Groepsgrootte: Beperkt tot maximaal vijf koppels, waardoor een persoonlijke en ondersteunende ervaring wordt gegarandeerd.

Vereisten voor deelname: Voorafgaand aan de start, een intakegesprek om motivatie te bespreken, commitment voor alle 4 groepssessies en alle besproken zaken worden met volledige vertrouwelijkheid behandeld.

Vaak gestelde vragen

Hoe schrijven we ons in? Vul het online contactformulier in voor een intakegesprek van 1 uur.


Past onze moeilijke relatie in deze groep? Dit onderzoeken we samen tijdens het intakegesprek.


Ik volg individuele therapie. Kan dat? Ja. Indien gewenst stem ik af met je individuele therapeut.


Groepen maken me nerveus, kan ik toch komen? Je bent van harte welkom; het creëren van een veilige omgeving is mijn expertise.


Is dit een gesloten of open groep? Dit is een gesloten groep, beperkt tot vijf stellen voor optimale interactie en ondersteuning.


Wij kunnen ons niet vrijmaken op die data? Geen probleem, er starten regelmatig groepen, neem contact met me op en we bekijken het samen.

paul-talbot-pQDBGxtiDEo-unsplash.jpg

“Man is a creature of the between."

Martin Buber, Filosoof

Getuigenissen

 

 

 

 

 

 

 

 

“De samenwerking met Liesbet was een keerpunt voor ons koppel. Ze ontdekte vakkundig enkele ongezonde patronen en hielp ons alternatieven te vinden die werken, terwijl ze goed luisterde naar onze angsten en weerstand.  Ze heeft een opmerkelijk vermogen om te ontdekken wat er echt toe doet.  Liesbet brengt een perfecte balans tussen rustige aanwezigheid en zorg, en een stevige grip om je terug te brengen naar wat er echt op het spel staat. Als koppel zijn we erin geslaagd om de belangrijkste problemen in 4-5 sessies opnieuw op te starten, en we zijn nu gelukkig getrouwd en verwachten onze eerste baby! We zijn zonder enige twijfel zeer dankbaar voor haar werk met ons en we beschouwen Liesbet als ons ankerpunt voor toekomstige uitdagende momenten die we niet zelf kunnen oplossen.” 
 

Marie & Olga

 

"Liesbet is een enorm deskundige therapeut, met een pak ervaring, bijvoorbeeld in het werken met complexe problemen en met issues rond cultuurverschillen. Haar benadering is warm en betrokken. Ze heeft wat ik noem 'the English touch': een respectvolle benadering met oog voor veiligheid en met name voor het onzegbare. Trouwens, ze is gewoon leuk. Vind ik!”
 

 C. Nelissen, psychotherapeut (www.praktijkvoorintegratievepsychologie.nl   &  www.zoektherapeut.org )

 

bottom of page