top of page

In psychotherapie help ik jou om stap voor stap terug connectie met jezelf te maken. Door nieuwe ervaringen en frisse inzichten zal je erin slagen om de verschillende aspecten van je persoonlijkheid beter te integreren zodat je jezelf meer heel zal voelen.

Het doel van psychotherapie is jouw (veer)kracht vergroten zodat je flexibel kan omgaan met de uitdagingen van het leven.
 

Meer over  Integratieve Psychotherapie:

Youtube
Wikipedia

Website

 

 

 

 

 

Afternoon Light

“What unites us as humans is not necessarily the visible and the tangible, but rather the invisible intangible dimension ‘between’ us”. 

 

Rich Hycner, Clinical Psychologist

Wat kan je verwachten?

Ik bied ondersteuning

aan die aspecten van je persoonlijkheid die zich verloren, klein en eenzaam voelen.

Ik geloof, stimuleer, daag en nodig je uit om voort te bouwen op die aspecten die sterk en solide aanvoelen.

Vanuit een integratieve holistische mensvisie

 combineer ik in de sessies o.a. gesprek, experimenten, oefeningen gebaseerd op lichaamsgerichte psychotherapie, praktijken gericht op het trainen van je mind, en ademwerk. Steeds gebaseerd op de meest recente neurowetenschappelijke inzichten en steeds afgestemd op wat jouw persoonlijk proces het meest efficiënt kan ondersteunen.

Binnen de veiligheid van de helende therapeutische relatie

ben ik aanwezig met focus op wat er zich in het hier en nu van de sessie aandient. Daarbij ben ik volledig present met alles wat ik ben, kan en weet, en vooreerst als medemens.

Tot verandering beetje bij beetje zichtbaar wordt.

Liesbet (8 of 12).jpg

Praktisch

In de eerste sessie onderzoeken we wat jou in therapie brengt. Regelmatig evalueren we: zitten we op de goede weg? Of is een andere aanpak nodig?

 

Voor een individuele sessie zien we elkaar meestal wekelijks  (50min), we spreken een vaste dag en tijd af.

Voor een koppelsessie nemen we 1,5 uur de tijd en laten we meer tijd tussen de sessies.

Mijn tarieven variëren afhankelijk van de locatie.
 

Individuele sessie van 50 minuten:

o Brussel: €90

o Hoegaarden: €75

Relatietherapie van 1,5 uur:
 

o Ik werk met een glijdende schaal waardoor de diensten tegen verschillende prijzen kunnen worden aangeboden, afhankelijk van de situatie van de begunstigde.

De betaling gebeurt aan het einde van de sessie: cash of per bank-app met een QR-code.

 

Als deze tarieven voor u niet haalbaar zijn, kunnen we erover praten.

Mijn leven ziet er perfect uit, professioneel ben ik succesvol, mijn dagen zijn tot de nok toe gevuld, en toch voel ik me leeg en onvoldaan.
 

Ik voel me vaak angstig. De wereld voelt als een gevaarlijke plek. 
 

Ik weet niet hoe ik mijn behoeften in een relatie moet uiten. Het lijkt erop dat elke keer als ik dat doe, ik teleurgesteld, in de steek gelaten of afgewezen word.
 

Ik doe zo mijn best om de beste versie van mezelf te zijn, maar diep vanbinnen voel ik me waardeloos.
 

Ik voel me depressief en hopeloos. Verbinding maken met anderen, hoe doe je dat? Ik voel me zo alleen.
 

Mensen zeggen me dat ik te emotioneel ben. Hoe kan ik mijn emoties beter reguleren, zodat ik mijn persoonlijke en professionele relaties niet in gevaar breng?
 

Ik draag het gewicht van een traumatisch verleden met me mee. Ik wil vrij zijn en mijn eigen leven leiden, vrij van deze pijn.

Botsen jullie op verschillen die onoverbrugbaar lijken: kinderwens, seksuele voorkeur en exclusiviteit?
 

Voel je jezelf emotioneel afgesneden van je partner?
 

Weten jullie niet hoe je om kan gaan met het 'anders zijn’ van elkaar?
 

Hebben jullie steeds ruzie over dezelfde thema’s?
 

Loopt de communicatie stroef en stram?

 

 

Dit zijn allemaal verschillende uitingen van een verbroken emotionele verbinding. Eigenlijk zijn partners op zoek naar een antwoord op vragen als: ’Ben ik veilig bij jou?' ‘Kan ik op jou rekenen?’ 'Zal je er zijn wanneer ik  je nodig heb?' ’'Ben ik belangrijk voor jou?’ ‘Waardeer je me?’' Mag ik werkelijk zijn wie ik ben?'

​In de relatie-therapie help ik jullie om opnieuw deze verbinding te vinden. Ik houd jullie een spiegel voor en sta jullie bij om vanuit authenticiteit connectie te maken. Ik richt me steeds op wat er tussen jullie gebeurt. In deze tussenruimte schuilt het potentieel tot verandering.


Ik ben gespecialiseerd in het werken met interculturele koppels. De sessies kunnen meertalig plaatsvinden (NL, ENG, FR), waardoor ieder in z'n eigen moedertaal kan spreken.  

paul-talbot-pQDBGxtiDEo-unsplash.jpg

“Man is a creature of the between."

Martin Buber, Filosoof

Getuigenissen

 

 

 

 

 

 

 

 

“De samenwerking met Liesbet was een keerpunt voor ons koppel. Ze ontdekte vakkundig enkele ongezonde patronen en hielp ons alternatieven te vinden die werken, terwijl ze goed luisterde naar onze angsten en weerstand.  Ze heeft een opmerkelijk vermogen om te ontdekken wat er echt toe doet.  Liesbet brengt een perfecte balans tussen rustige aanwezigheid en zorg, en een stevige grip om je terug te brengen naar wat er echt op het spel staat. Als koppel zijn we erin geslaagd om de belangrijkste problemen in 4-5 sessies opnieuw op te starten, en we zijn nu gelukkig getrouwd en verwachten onze eerste baby! We zijn zonder enige twijfel zeer dankbaar voor haar werk met ons en we beschouwen Liesbet als ons ankerpunt voor toekomstige uitdagende momenten die we niet zelf kunnen oplossen.” 
 

Marie & Olga

 

"Liesbet is een enorm deskundige therapeut, met een pak ervaring, bijvoorbeeld in het werken met complexe problemen en met issues rond cultuurverschillen. Haar benadering is warm en betrokken. Ze heeft wat ik noem 'the English touch': een respectvolle benadering met oog voor veiligheid en met name voor het onzegbare. Trouwens, ze is gewoon leuk. Vind ik!”
 

 C. Nelissen, psychotherapeut (www.praktijkvoorintegratievepsychologie.nl   &  www.zoektherapeut.org )

 

bottom of page